onsdag den 31. maj 2017

Mad med Madsen - Krondyrsgryde med rodfrugter og portvin

Krondyrsklump i Dutch Oven

Da jeg var på shelter- og fisketur på Djursland, i starten af maj, stod menuen på "Krondyrsgryde".

Claus, en af deltagerne på turen, som også er jæger, havde medbragt noget skåret krondyrsklump.
Jeg selv bidrog med de resterende ingredienser og en Dutch Oven, til at tilberede det hele i.

Ved en fælles indsats, fik vi fremtryllet en improviseret ret, som var en konge værdig!



Opskrift

  • Ca 1 kilo skåret krondyrsklump
  • olie til bruning
  • 2 hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 5 mellemstore kartofler
  • 2 forårsløg
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 glas portvin
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 l bouillon (høns eller vildt) en bouillonterning  direkte i gryden virker fint.
  • salt og peber
  • ribsgelé

Fremgangsmåde

Varm olien op i stegegryden/Dutch oven. Kom hakkede løg og hvidløg heri, tilsæt så kødet og brun det godt af.
Hæld portvinen ved og derefter bouillonen. Lad simre under låg i 45 minutter, så kødet bliver mørt.

Skræl rodfrugterne og kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i gryden. Lad det koge under låg i yderligere 15 minutter.

Tilsæt nu fløde og hakkede krydderurter og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk.

Smag til med salt, peber og ribsgelé. 



 

Tip: 

Serveres med godt brød og lækker rødvin!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar