fredag den 6. september 2024

Nemo Moonlite chair - Anmeldelse


 Moonlite Reclining Camp Chair



Sponsoreret indhold

Er du på udkig efter en letvægtsstol til dine ture ud i det blå, som helst ikke må fylde noget og samtidig være både god at sidde i og være i en fornuftig kvalitet? 
-Læs med her, når jeg dykker ned i detaljerne omkring min nyeste stol...

Camp stole kan være lidt af en jungle, at finde rundt i. Der er efterhånden rigtig mange at vælge i mellem til meget forskellige priser.
Jeg har været hele paletten igennem, fra de helt billige festivalstole, til high end backpacking stole.
Alle har de deres berettigelse og ikke mindst deres målgruppe.

Hvis du som mig, tit er på tur og ynder at kunne have dit grej til en komfortabel overnatning (inklusiv en stol) i en ikke alt for stor rygsæk, så er Moonlite stolen måske noget for dig.

Data

Pakkestørrelse: 10 x 10 x 35cm

Dimensioner: 52 x 51 x 65cm

Stel: Aluminium

Sæde: Special konstrueret sømløs mesh, der kan tilpasse sig til mange forskellige kropsformer.

Vægt: 956g

Vægt kapacitet: 136 kg



Når jeg skal vælge en stol til mine friluftsture, skal den for det første være god at sidde i!
Dernæst skal den være nem at medbringe. Dvs at den helst ikke skal fylde og veje alverden.

Jeg har som tidligere nævnt prøvet en del stole gennem årene, alle med hver deres fordele og ulemper.
Jeg har især været rigtig glad for min Helinox Chair One L, som har været min Go-to stol i mange år.
Den opfylder faktisk alle mine krav, men har dog også et par ulemper. 
Man kan nemlig kun sidde med ryggen i én position og hvis man fx skal løfte stolen hen til bålet om aftenen, skal man huske at løfte i selve stellet, da sædet ellers kan slippe stellet. Fødderne på stolebenene, er desuden meget små, så jeg har måtte 3D printe nogle større fødder til stolen, for ikke at synke i, når stolen bruges på blødt underlag.

Min Helinox stol er en Large udgave, så jeg har ikke nogen problemer med bredden, hvilket ellers kan være afgørende for mange af de andre stole på markedet. 
For at bringe vægten ned, er stolene tit lavet så små, at man ikke skulle tro at målgruppen er voksne mennesker og stellene ligner tit noget der kan give efter når som helst...

Nemo har med Moonlite stolen, løst alle disse problemer. 
Den fedeste feature er nemlig muligheden for trinløst at kunne indstille ryggen. Man kan derfor både bruge stolen oprejst ved et bord, eller mere tilbagelænet omkring lejrbålet. Mega fedt!!


Dernæst er selve sædet klikket fast til rammen med det som Nemo kalder "Ball and socket connectors", som egentlig er en kugle på enden af alle stængerne, der trykkes ind i en støbt fordybning.
Denne løsning gør at sædet kan rotere og tilpasse sig til alle kropstyper. Som et plus, kan man løfte stolen i ryggen, uden at den falder fra hinanden.

                                                                                                      

Sædet er derudover konstrueret med åbne sider, så selv dem med bredde bagdele, kan sidde komfortabelt, uden trykpunkter. Det er faktisk lidt ligesom at sidde i en hængekøje, som også tilpasser sig perfekt til kroppen.


Stellet er et kapitel for sig selv. Det er nemlig lavet i "over size" alu rør, med støbte alu nav. Der er altså ikke noget plastik flanner, som nemt kan gå i stykker. Alligevel har nemo formået at holde vægten nede på et sammenligneligt niveau med konkurrenterne.  


Fødderne på stolebenene, er tilpas store til ikke at synke nævneværdigt ned i blødt undelag, og jeg har derfor endnu ikke haft behov for at kreere "anti synke foranstaltninger", som på mine andre stole.


Nemo har i tråd med nutidens bæredygtighedsånd, lavet så meget af stolen som muligt i genbrugsmaterialer.
Webbing og mesh, er lavet af 100% genbrug og alu stellet er Bluesign® godkendt.

Konklusion


Jeg kan godt lide at medbringe et lammeskind til min stol, i de kolde måneder. Det kan tit være en udfordring at få et sådan skind til at sidde ordentligt i mange camp stole.
Det åbne design i Moonlite stolen gør dog, at mit skind passer helt perfekt, uden at det folder, eller glider ned.


Den justerbare ryg, er virkelig en game changer for mig. Jeg nyder at kunne lave selv små ændringer, alt afhængig af den givne situation. Komforten er derfor helt i top!
Jeg kan derfor, efter 8 måneders brug af stolen konkludere at den er min absolutte favorit til vandring og kano- og kajakture!


Jeg vil give Nemo Moonlite Recliner Camp Chair (puha, det er et langt navn...) 4 ud af 5 stjerner.
Den manglende stjerne, er pga systemet til at justere ryggen med. Jeg er nemlig en smule skeptisk i forhold til holdbarheden over tid. Vil systemt blive løst og slapt, efterhånden som det bliver slidt? Det vil tiden vise. Uanset, er stolen sindsygt lækker og kan klart anbefales herfra!!

💥💥💥💥💢

OBS Stolen er venligst sponsoreret til test af Liestmanns.dk